Bij Dicteerapparatuur.be vindt u snel de juiste dicteerapparaten en toebehoren.

DiscountOffice.be levert uw bestelling met volledige garantie in heel België.
Meer info...

Rubrieken

Merken

Informatie over dicteerapparatuur

Op zoek naar een geschikt dicteerapparaat? Via Dicteerapparatuur.nl en Dicteerapparatuur.be bestelt u gemakkelijk en snel het meest geschikte dicteerapparaat en de bijbehorende accessoires zoals headsets, oordopjes, cassettes etc.

dicteerapparatuur

U kunt de diverse onderdelen apart bestellen, maar wanneer u kiest voor een complete dicteerset of starterkit kunt u meteen beginnen.

Een dicteerapparaat is een geluidsrecorder met een microfoon en wordt gebruikt voor het opnemen van gesprekken. Er zijn zowel analoge als digitale apparaten.
Bij analoge dicteerapparaten wordt het geluid opgenomen op kleine cassettes, terwijl bij digitale dicteerapparaten de audio opgeslagen wordt op een geheugenkaart. Het digitaal opgeslagen bestand kan eenvoudig op de computer uitgewerkt worden.

Dicteerapparatuur wordt in veel verschillende beroepsgroepen gebruikt. Bijvoorbeeld door journalisten, artsen en schade-experts. Vooral in situaties waarin het niet handig is om tegelijkertijd te luisteren en te schrijven.
Maar ook op kantoor wordt dicteerapparatuur veel gebruikt. Een vergadering kan eenvoudig worden opgenomen. U kunt uw aandacht goed bij het gesprek houden en wordt niet afgeleid door het notuleren. Op een later moment kunt u de aantekeningen uitwerken. Bovendien kunt u de vergadering zo vaak terug luisteren als u wilt.

Dicteerapparaten zijn leverbaar in verschillende afmetingen. Naast vaste apparaten bestaan er ook kleine mobiele dicteerapparaten die u gemakkelijk onderweg kunt gebruiken. Zo kunt u op elk moment belangrijke afspraken inspreken die niet vergeten mogen worden. Evenals uw spontaan opgekomen goede ideeën.

Bij grote vergaderingen is het belangrijk dat het geluid van elke deelnemer goed opgenomen wordt, ongeacht de plek aan de vergadertafel. Er zijn speciale dicteerapparaten die dit mogelijk maken, bijvoorbeeld de Philips Dpm 8900 Meeting Set. De Pocket Memo vergaderrecorder heeft een ingebouwde 3600 microfoonsysteem.
Mocht dit nog niet voldoende zijn dan is het apparaat nog uit te breiden met maximaal 6 extra vergadermicrofoons, die verspreid over de vergadertafel neergezet worden.

dicteerapparaat

Heeft u veel dictaten om uit te werken? Dan is het zeker aan te raden om een transcriptiekit aan te schaffen. Meestal bestaat zo’n set uit een voetschakelaar, hoofdtelefoon en speciale transcriptie software. Met deze software kunt u veel tijd besparen. De voetschakelaar maakt het mogelijk om met een kleine voetbeweging snel en nauwkeurig het dictaat te beluisteren.

transcriptiekit

De digitale en mobiele technologie maakt het zelfs mogelijk om dictaten vanaf elke locatie en op elk moment versleuteld te verzenden naar kantoor. Bestanden worden direct op de computer gedownload en de transcriptionisten ontvangen een bericht dat er een nieuwe taak klaar staat. Deze digitale dicteeroplossingen worden veel gebruikt op advocatenkantoren. De advocaat is onderweg van zijn cliënt naar de rechtbank, spreekt via zijn smartphone het dictaat in en bij terugkomst op kantoor is het dictaat uitgewerkt.

Wilt u meer informatie over deze of andere dicteeroplossingen? Neem vrijblijvend contact op met onze afdeling klantenservice.

dicteerapparatuur

Deel de link naar deze pagina:

Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Pinterest